Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 118
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 257
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3328
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 118
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 257
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3328
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój w plasterki. Przełóż do miseczki z wodą. Tosty namocz w zimnej wodzie.
Opłucz oregano i pokrój drobno listki z dwóch gałązek. Mięso mielone przełóż do miski, dodaj namoczone tosty oraz jedną posiekaną cebulę i czosnek oraz jajko. Do masy dodaj posiekane oregano oraz sól, pieprz, mieloną paprykę i kumin do smaku.
Wyrób masę i uformuj z niej 12 owalnych kotlecików. Smaż na 3 łyżkach rozgrzanego oleju po 5-6 minut z każdej strony.
Posiekaj pozostałą cebulę oraz pomidora w grubą kostkę. Plasterki ziemniaków usmaż na rumiano na pozostałym oleju.
Podawaj z tzatzikami (przepis obok), ziemniakami, pomidorami. Udekoruj ćwiartkami cytryny.
Czas przygotowania: 50 minut 770 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień