Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Keks z mięsa mielonego"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 149
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 189
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 397
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 149
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 189
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 397
Składniki
Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic.
Łopatkę oczyść. Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Zmiel razem z mięsem. Dodaj jajka, przypraw solą i pieprzem, wyrób. Oliwki pokrój w krążki. Paprykę oczyść, pokrój w kostkę (wcześniej paprykę możesz nieco zmiękczyć, dusząc ją kilka minut na oleju). Razem z oliwkami dodaj do mięsa, wymieszaj. Serek kanapkowy pokrój w kostkę, dodaj do masy, wymieszaj.
Blaszkę keksową natłuść, wyłóż folią spożywczą. Napełnij masą mięsną, wyrównaj. Piecz 20 minut w temp. 180°C. Następnie zmniejsz do 100°C, piecz jeszcze ok. 40 minut. Ser zetrzyj na tarce, posyp mięso 5 minut przed końcem pieczenia. Pieczeń jest pyszna zarówno na ciepło, jak i na zimno.Źródło: Chwila dla Ciebie