Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kiełbasiane kotleciki w chrupiącym boczku"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Składniki
Kiełbasę wyciśnij ze skórki do miski. Papryczki chili opłucz, osusz, rozkrój i pozbaw nasionek, a następnie drobno posiekaj. Umyj natkę, oderwij listki z gałązek, poszatkuj. Dodaj do misy razem papryczkami chili oraz żółtkiem.
Przygotowane oprósz łyżką mąki i dokładnie wymieszaj. Pozostałą mąką posyp dłonie, aby masa się nie przyklejała. Uformuj z niej owalne kotlety.
Każdy kotlet obtocz dokładnie w bułce tartej, a następnie owiń cienkim plasterkiem boczku.
Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Wkładaj kotlety i smaż, często obracając, 4-5 minut. Osącz na pergaminie z nadmiaru tłuszczu. Dowolnie dekoruj.
Czas ok. 40 min; porcja – 550 kcal, cena 3,80 zł.
Przygotowane wcześniej kotlety podlej piwem i odgrzej w piekarniku.
Jeśli zamierzasz przyrządzić białą kiełbasę z piekarnika i obawiasz się, że pętka w trakcie pieczenia popękają, ponakłuwaj je wcześniej widelcem. Dzięki temu tłuszcz będzie mógł wypłynąć, a twoje danie nie straci apetycznego wyglądu.Źródło: Świat kobiety