Do góry

Dania główne Przepis na:

Kieszonki Schabowe z Cheddarem i Szczypiorkiem

Kieszonki Schabowe z Cheddarem i Szczypiorkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2708

Dodano:

Odsłon: 7666

Gdy znudzą się zwyczajne schabowe, sięgam po ten sprawdzony sposób na urozmaicenie tego pysznego mięsa. Smakuje zawsze również na zimno

Składniki

  • 6 kotletów ze schabu o grubości ok. 1 cm
  • ok. 150g startego cheddara ( drobne oczka )
  • pęczek szczypiorku
  • Sól
  • pieprz
  • 2 jajka
  • Bułka tarta
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W kawałkach schabu robimy kieszonki.
    Rozbijamy tłuczkiem z obu stron. Doprawiamy solą i pieprzem.
    Szczypiorek drobno siekamy.
    Do każdej kieszonki wkładamy starty ser i szczypiorek.
    Tak przygotowane kieszonki maczamy w jajku, następnie obtaczamy w bułce i smażymy na złoty kolor z obu stron.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń