Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kieszonki z kurczaka z serem"
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Składniki
Filety opłucz, osusz, rozetnij na duże płaty. Każdy płat ułóż na deseczce, dobrze rozbij tłuczkiem. Potem posyp solą oraz pieprzem.
Złóż po dwa płaty mięsa, przekładając je plasterkami żółtego sera oraz boczku. Kotlety oprósz z obu stron mąką. Następnie panieruj w roztrzepanych jajkach oraz bułce tartej (część bułki tartej możesz zastąpić drobniutko pokruszonymi płatkami kukurydzianymi).
Na dużej patelni mocno rozgrzej olej z dodatkiem masła. Włóż przygotowane kotlety. Smaż je po około 4 minuty z każdej strony.
Gotowe kotlety przełóż na papierowy ręcznik, aby ociekły z nadmiaru tłuszczu. Potem kieszonki ułóż na talerzach. Jako dodatek polecamy ziemniaki z wody i sałatkę z papryki.Źródło: Tina