Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kieszonki z lasagne"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 178
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 417
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 449
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 178
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 417
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 449
Składniki
Marchewkę, cebulę i czosnek oczyść, pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oliwie. Do garnka wrzuć pomidory z puszki, tymianek i bazylię. Dodaj podsmażone warzywa i podduś. Pod koniec gotowania sos dopraw do smaku solą i pieprzem.
Płaty lasagne ugotuj w posolonej wodzie na półmiękko. Ostudź i rozłóż płaty na stolnicy. W misce wymieszaj ricottę, tarty parmezan i trochę pieprzu. Masę serową rozłóż na lasagne i ułóż kawałki oczyszczonej rukoli. Plastry lasagne zwiń w rulon i dobrze dociśnij brzegi.
Na dno brytfanny wlej część sosu pomidorowego i ułóż na nim płaty lasagne tak, aby częściowo nachodziły na siebie. Zalej je resztą sosu pomidorowego i posyp startym serem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w 200 °C, aż ser się roztopi.Źródło: Na żywo