Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kieszonki z porem i jabłkami"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34295
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 165
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34295
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 165
Składniki
Mięso myję pod bieżącą wodą, wycieram. W każdym filecie wycinam głęboką kieszeń. Kawałek pora pokroję w kosteczkę, wrzucam do garnka. Dodaję żurawinę. Jabłko myję, wycinam środek z pestkami. Miąższ kroję w kostkę i dodaję do składników w garnku.
Dokładam masło oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Duszę ok. 5 minut. Pod koniec duszenia farsz przyprawiam do smaku.
Filety napełniam farszem. Otwory spinam wykałaczkami. Mięso posypuję solą zwykłą i ziołową oraz pieprzem. Kieszonki obtaczam w mące.
Na patelni rozgrzewam olej. Wkładam mięso. Smażę je na rumiano z obu stron. Następnie podlewam bulionem. Kiedy wywar zawrze, zmniejszam płomień i duszę mięso ok. 20 minut. Podaję np. z ryżem.
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Naj