Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kisz z blanszowanymi porami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Wysmaruj blachę masłem. Ciasto francuskie rozmroź, rozwałkuj i wyłóż nim blachę. Przykryj papierem do pieczenia, wysyp na wierzch fasolę i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na 15 minut (dzięki temu ciasto będzie płaskie). Po wyjęciu obniż temperaturę piekarnika do 180 st. C i usuń fasolę.
Umyj pory, odetnij zielone liście i korzenie. Przetnij por na pół i podziel na „listki”. Włóż na 4 minuty do wrzątku, wyjmij, ostudź w zimnej wodzie. Rozkrusz na cieście camembert, posyp tymiankiem, na wierzchu ułóż pory. Wymieszaj mleko z jajkami, dopraw solą i pieprzem. Wylej na ciasto. Piecz 25 minut.Źródło: Olivia