Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klasyczny burger z frytkami"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 71
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 71
Składniki
Pół cebuli drobno posiekaj, posyp solą i zeszklij na patelni. Gdy wystygnie, dodaj do mięsa mielonego razem z jajkiem i dobrze wymieszaj. Z przygotowanej masy uformuj 2 płaskie kotlety i upiecz je w piekarniku bez tłuszczu razem z bekonem.
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w paski i usmaż na głębokim oleju.
W tym czasie przekrój bułkę sezamową na 3 części, po czym podpiecz ją na złoto w tosterze lub piekarniku.
Duże liście sałaty opłucz w zimnej wodzie wraz z pomidorem. Pokrój go w plastry i posyp solą. Drugą połowę cebuli potnij w krążki.
Przełóż bułkę serem, kotletami z bekonem oraz warzywami i polej sosami. Gotowy burger serwuj z frytkami.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 430. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax