Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35813
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 125
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 227
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 243
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35813
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 125
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 227
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 243
Składniki
Bułkę namocz. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Mięso przełóż do miseczki, dodaj odciśniętą kajzerkę oraz cebulę i czosnek. Wbij jajko. Do mięsnej masy dodaj także starty parmezan i posiekane pistacje. Przypraw solą, pieprzem oraz bazylią.
Pomidory umyj, 4–6 pokrój na kawałki, dodaj do masy mięsnej. Foremkę wyłóż pergaminem. Napełnij masą. Na wierzchu ułóż resztę pomidorów. Lekko je wciśnij, polej oliwą. Piecz 50 minut w temp. 200 st. Udekoruj np. bazylią.Źródło: Tina