Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowe bo z mięsa wołowego i z nutą cynamonu
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Składniki
Z podanych wyżej składników wyrobić mięso
tak jak na mielone ,nadać im małe owalne kształty
Obtoczyć je dokładnie w mące lekko zmieszanej z bułką tartą ,obsmażyć na rumiano
Następnie w garnku wymieszać wszystkie składniki sosu (przetarte pomidory, 2filiżanki wody,1łyżeczka masła,sól,pieprz,) gotować na małym ogniu przez kilka minut .
Po chwili wkładamy klopsiki do sosu i dusimy około 15 minut ,dodając kawałek laski cynamonowej .
Przyprawić do smaku ,posypać zieleniną i podawać z ryżem ugotowanym na sypko ,lub ziemniakami .