Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki w sosie koperkowym"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 104
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 104
Składniki
Czerstwą bułkę namoczyć w ciepłej wodzie, gdy zmięknie, odcisnąć. Mięso mielone przełożyć do miski, wbić jajko, dodać bułkę, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać dokładnie masę. Ręce zmoczyć wodą, formować mokrymi dłońmi małe zgrabne kulki.
Bulion warzywny zagotować w szerokim rondlu. Przykręcić mocno płomień, żeby płyn ledwo „mrugał”. Ostrożnie wkładać klopsiki. Gotować ok. 15 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania wsypać łyżkę umytego i posiekanego koperku.
Mąkę rozrobić w połowie szklanki bulionu. Dodać śmietanę, dokładnie rozrobić. Wlać ostrożnie zaprawkę do bulionu, zagotować. Dosypać resztę posiekanego koperku, dołożyć musztardę i wyłączyć gotowanie. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium