Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klopsiki w warzywach"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 831
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 831
Składniki
Kajzerkę namocz w mleku. Cebule obierz, jedną z nich drobniutko posiekaj. Mięso mielone przełóż do miseczki. Wbij jajko. Dodaj odciśniętą bułeczkę oraz posiekaną cebulę. Następnie wlej 2 łyżki zimnej wody. Masę mięsną przypraw tymiankiem, solą oraz pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.
Marchewki obierz. Brukselki i fasolkę dokładnie oczyść. Warzywa opłucz. Marchewki pokrój w plasterki, brukselki na połówki. Obraną cebulę potnij w ćwiartki. Pokrojone warzywa włóż do garnka i zalej zimną wodą. Gdy woda się zagotuje, wrzuć do niej kostki bulionowe i gotuj jeszcze około 10 minut.
Z mięsnej masy uformuj niewielkie klopsiki. Włóż je do wywaru z warzywami i gotuj około 20 minut. Następnie wyjmij je razem z warzywami, a wywar zagęść. Klopsiki podawaj z kluskami kładzionymi, polane sosem i posypane posiekanym koperkiem.Źródło: Na żywo