Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki wieprzowe ze spaghetti

Klopsiki wieprzowe ze spaghetti

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6584

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Klopsiki wieprzowe ze spaghetti"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Klopsiki wieprzowe ze spaghetti

Przygotowanie

  1. Pokrój świeże zioła. Sparz, obierz i pokrój pomidory. Rozgrzej olej. Wrzuć obraną, posiekaną cebulę oraz 4-5 przeciśniętych przez praskę ząbków czosnku.

  2. Posyp szczyptą papryki i zeszklij. Dodaj posiekane zioła, pomidory oraz koncentrat pomidorowy. Duś do chwili, aż pomidory się rozgotują. Przypraw sos.

  3. Mięso zmiel. Wlej kieliszek bardzo zimnej wody, dodaj 4 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sól, pieprz oraz pół pokrojonej papryczki chili. Wbij jajko, wymieszaj.

  4. Z masy mięsnej uformuj małe pulpeciki. Obsmaż je na rozgrzanym oleju. Wyjmij łyżką cedzakową i włóż do sosu. Duś na małym ogniu 10-15 minut. Klopsiki w sosie podaj z makaronem. Każdą porcję udekoruj listkami bazylii lub natki.

  5. Katarzyna Stasiak z Łodzi

  6. Porcje 5, Przygot. 60 min, Cena 1,60 zł, Kalorie 380 kcal

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń