Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki z indyka w warzywach"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1045
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1045
Składniki
Kajzerkę namocz w mleku. Cebule obierz, jedną z nich drobniutko posiekaj. Mięso mielone przełóż do miseczki. Wbij jajko. Dodaj odciśniętą bułeczkę oraz posiekaną cebulę. Wlej 1–2 łyżki zimnej wody. Masę mięsną przypraw tymiankiem, solą oraz pieprzem. Dobrze wyrób.
Marchewki obierz. Brukselki i fasolkę oczyść. Warzywa opłucz. Marchewki potnij w plasterki, brukselki na połówki, a strączki fasolki na kawałki. Obraną cebulę potnij w plasterki. Pokrojone warzywa włóż do garnka. Zalej wodą. Wkrusz kostki bulionowe i gotuj 5–7 minut.
Z mięsnej masy uformuj niewielkie klopsiki. Włóż je do wywaru z warzywami. Gotuj ok. 20 minut. Wyjmij klopsiki i warzywa. Posyp koperkiem. Podawaj np. z kluskami kładzionymi.Źródło: Tina