Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj propozycja dla tych najmniejszych łakomczuszków :) Małe mięsne klopsiki to coś co dzieci bardzo lubią, moich chłopacy też się nimi czasami zajadają. Aby były jeszcze bardziej pożywne zawsze staram się dodać do nich trochę marchewki, czy też pietruszki a ostatnio ryż zastąpiłam kaszą jaglaną. Wyszło bardzo smakowicie. Oczywiście najzdrowiej by było je ugotować, ale niestety wiem, że u mnie to nie przejdzie. Zapraszam :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Kaszę jaglaną ugotować wg opisu na opakowaniu i zostawić do wystygnięcia. Marchew i pietruszkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulkę obrać i drobno pokroić, a następnie chwilę podsmażyć na maśle klarowanym. W misce wymieszać mięso mielone z marchewką, pietruszką, cebulką, kaszą jaglaną i jajkiem. Doprawić pieprzem i solą. Następnie uformować małe klopsiki obtaczając w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju przez ok. 10-15 min. obracając co jakiś czas. Po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć z tłuszczu.
Smacznego :)
:)