Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klopsy w wędzonym boczku"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 397
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 438
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 397
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 438
Składniki
jajka włóż do lekko osolonej wody i ugotuj na twardo (około 10 minut). Wyjmij, ostudź, polewając zimną wodą, i obierz. Kajzerki namocz w zimnej wodzie. Dokładnie odciśnij.
Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj do mięsa razem z pozostałym jajkiem. Przypraw solą, pieprzem i majerankiem. Wyrób. Formę wyłóż pergaminem. Rozsmaruj połowę masy.
Ułóż na niej jajka na twardo – jedno za drugim. Przykryj resztą mięsa i plasterkami boczku. Piecz 70 minut w 200oC. Pieczeń udekoruj listkami laurowymi. Podawaj np. z marchewką i groszkiem.Źródło: Naj