Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
3 szklanki wody, 1 szklanka oleju, szczypta soli zagotować. Do gotującej wody wsypać 3 szklanki mąki dobrze wymieszać i pozostawić do wystygnięcia. Do wystudzonej masy dodać 5 jaj, rozmrożony i odciśnięty szpinak /u mnie 500g/ i tyle mąki ile się wgniecie. Następnie postępować tak jak przy robieniu kopytek.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 231
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35008
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 190
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 231
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35008
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 190
Składniki
Zagotować 3 szklanki wody, 1 szklanka oleju, szczypta soli.
Do gotującej wody dodać 3 szklanki mąki i dobrze wymieszać, pozostawić do wystygnięcia
Do wystudzonej masy dodać 5 jaj, rozmrożony i odciśnięty szpinak / u mnie 500g/ wyrobić tak jak ciasto na kopytka, dodać mąki tyle ile się wgniecie. Kroimy cienkie kluseczki - 1 cm