Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kluski z farszem bananowym"
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 118
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 63
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 118
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 63
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 16
Składniki
Mleko podgrzej, dodaj cukier i drożdże, połącz. Odstaw do wyrośnięcia. Dodaj mąkę, jajka, masło i szczyptę soli, wyrób. Odstaw do wyrośnięcia. Z ciasta szklanką wytnij kółka.
Banany pokrój na plasterki, jabłka w kostkę. Wymieszaj z cukrem waniliowym i cynamonem (pół łyżeczki). Owoce ułóż na cieście, zlep, formując kulki. Kluski gotuj na parze 5-10 min.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,80 zł
Przepis przysłała Katarzyna Toczek-Gierula z WaryŹródło: Chwila dla Ciebie