Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Knedle truskawkowe"
Polecam.
Odsłon: 166
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 70
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 814
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32520
Polecam.
Odsłon: 166
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 70
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 814
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32520
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 2 zł
Truskawki myjemy, szypułki usuwamy. Część owoców odkładamy do dekoracji.
Umyte, gotowane w łupinkach, obrane ziemniaki mielimy w maszynce do mięsa. Łączymy ze zmiksowanym białym serem. Dodajemy mąkę, jajka, szczyptę soli. Zagniatamy ciasto, formujemy w wałek, kroimy na krążki. Krążki lekko spłaszczamy.
Na każdym kawałku ciasta kładziemy mniejszą truskawkę lub połówkę większej. Knedle dokładnie zlepiamy, formując kulkę.
Wrzucamy na posolony wrzątek, gotujemy 3-4 minuty, aż kluski wypłyną na wierzch. Wyjmujemy łyżką cedzakową, rozkładamy na talerze. Dekorujemy serkiem ziarnistym i truskawkami.Źródło: Rewia