Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Knedle w sosie"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 244
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 330
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 244
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 330
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Odlej, odstaw, by ostygły.
Oczyszczone truskawki pokrój i i wymieszaj z cukrem oraz miodem.
Zimne ziemniaki rozgnieć, połącz z jajkiem, szczyptą soli i mąką. Dokładnie wyrób.
Z ciasta uformuj wałek o średnicy ok. 3 cm, po czym potnij go na kawałki ok. 2 cm. Rozpłaszcz je na placuszki, nałóż po łyżce owocowego sosu i zlep w kulki.
Gotuj knedle w osolonym wrzątku ok. 3 minuty od czasu ich wypłynięcia na powierzchnię wody. Podawaj polane resztą truskawkowego sosu z listkami mięty.
Czas: 45 min, 1 porcja = 330 kcal.Źródło: Kurier TV