Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Knedle wykwintne z jabłkami"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 88
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 119
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 50
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 88
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 119
Składniki
Z mąki, proszku do pieczenia, roztopionego masła, żółtka, twarogu, cukru waniliowego i soli zagniatamy ciasto. Formujemy w wałek.
Pokrojone w kosteczkę jabłka mieszamy z cukrem, rodzynkami i cynamonem.
Z ciasta formujemy placuszki, jak w przepisie na stronie obok. Napełniamy je jabłkami, sklejamy w knedle. Gotujemy 5 minut od wypłynięcia.
Podlane wodą maliny gotujemy z cukrem. Zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozprowadzoną łyżką zimnej wody. Ugotowane knedle smarujemy masłem, obtaczamy w migdałach i bułce tartej. Podajemy z malinami.
Czas przygotowania: 50 minut. Cena jednej porcji: ok. 1 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 673 kcal. Białko: 29,1 g/ Tłuszcz: 7 g/Węglowodany: 80 gŹródło: Rewia