Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Knedle wykwintne z jabłkami"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416545
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416545
Składniki
Z mąki, proszku do pieczenia, roztopionego masła, żółtka, twarogu, cukru waniliowego i soli zagniatamy ciasto. Formujemy w wałek.
Pokrojone w kosteczkę jabłka mieszamy z cukrem, rodzynkami i cynamonem.
Z ciasta formujemy placuszki, jak w przepisie na stronie obok. Napełniamy je jabłkami, sklejamy w knedle. Gotujemy 5 minut od wypłynięcia.
Podlane wodą maliny gotujemy z cukrem. Zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozprowadzoną łyżką zimnej wody. Ugotowane knedle smarujemy masłem, obtaczamy w migdałach i bułce tartej. Podajemy z malinami.
Czas przygotowania: 50 minut. Cena jednej porcji: ok. 1 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 673 kcal. Białko: 29,1 g/ Tłuszcz: 7 g/Węglowodany: 80 gŹródło: Rewia