Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedle z gęsiną"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 191
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 191
Składniki
Ugotowane ziemniaki przepuść przez praskę. Dodaj mąkę krupczatkę, jajka, kaszę mannę, mleko, szczyptę soli i zagnieć ciasto.
Pieczoną gęsinę pokrój. Dopraw solą i pieprzem. Na posypanej mąką stolnicy uformuj z ciasta wałek i pokrój w plasterki. Rozciągnij ciasto i napełnij mięsem.
Uformuj knedle. Wrzuć do wrzącej wody i gotuj 12-15 minut. Pokrój cebulę, podsmaż i dodaj odsączoną kapustę oraz kminek. Duś 10 minut. Pokrojony bekon podsmaż i posyp nim knedle.
Czas przygotowania: 30 min 430 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień