Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedle z mięsem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 383
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 383
Składniki
Obierz połowę ziemniaków i ugotuj. Pozostałe ziemniaki obierz, zetrzyj i odsącz przez ściereczkę. Ugotowane ziemniaki zmiel w maszynce i dodaj do miski z surowymi. Dopraw solą i gałką muszkatołową.
Marchewkę i seler obierz, paprykę oczyść z pestek. Wszystko pokrój w kostkę. Dymki pokrój na plasterki i z resztą warzyw podsmaż na oliwie.
Dołóż mięso i smaż 5 minut. l Oprósz solą i pieprzem. Dodaj pomidory. Gotuj jeszcze 5 min. Z masy ziemniaczanej uformuj 12 placuszków. Na każdy nałóż łyżkę mięsnego farszu z patelni. Uformuj knedle i gotuj 10 minut.
Resztę farszu wymieszaj z bulionem. Dopraw solą, pieprzem i suszoną bazylią i zagotuj. Podawaj jako dodatek do knedli.
Czas przygotowania: 90 minut 550 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień