Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Knedle ze śliwkami"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj. Po odcedzeniu przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę pszenną, ziemniaczaną, sól oraz jajka. Zagnieć gładkie ciasto.
Śliwki opłucz i wydryluj. Podziel ciasto na trzy części, a następnie uformuj z niego wałki i potnij jak na kopytka. Każdą cześć uklep na placek. Na środku połóż śliwkę i uformuj kulę.
Surowe knedle wrzucaj partiami do osolonego wrzątku z olejem. Gotuj 5 minut. Gdy będą gotowe, polej je śmietaną z cukrem i cynamonem.
<strong>Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Super TV