Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Knyszyński pasztet z królika"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 168
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 168
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Składniki
Wątróbki oczyść, opłucz i osącz. Kajzerkę namocz w mleku. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle. Dołóż wątróbki i smaż 3–5 minut. Mięso królika, filety z kurczaka i boczek umyj, pokrój na kawałki, zmiel dwa razy razem z odciśniętą bułką i wątróbkami.
Do masy wbij jajka. Dołóż orzechy. Przypraw suszonym tymiankiem, szałwią, pieprzem i solą. Wyrób. Okrągłe foremki posmaruj tłuszczem, oprósz tartą bułką i napełnij masą pasztetową. Piecz około godziny w temperaturze 180 st. Udekoruj posiekanym szczypiorkeim. Podawaj z dodatkiem konfitury do mięs.
ok. 1 godziny i 35 minut , 1 porcja ok. 290 kcal.Źródło: Tina