Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kociołek wołowy z brukselką"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32540
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 39
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 902
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 325
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32540
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 39
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 902
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 325
Składniki
Mięso umyj, pokrój w grubą kostkę. Oprósz kolorowym pieprzem, solą, przyprawą do gulaszu i tymiankiem.
Cebulę obierz, potnij w piórka i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj do niej mięso i dokła dnie obsmaż. Chwilę później dołóż poszatkowane pieczarki, a potem podlej winem oraz bulionem. Garnek przykryj i duś całość 40 minut.
W tym czasie oczyść brukselkę. Główki u nasady natnij na krzyż. Dorzuć je do potrawy około 20 minut przed wyłączeniem i zabiel śmietaną.
Gotowe danie udekoruj natką i ziarnami pieprzu.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>
70 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 360Źródło: Super TV