Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kociołek z kiełbasą, fasolą i mięsem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 199
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 199
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Fasolę jaś zalej wodą, mocz przez noc. Ugotuj w wodzie z moczenia (ok. 45 min).
Kiełbasę pokrój w kostkę. Cebule obierz, pokrój na plasterki. Zeszklij na oleju. Dodaj kiełbasę, podsmaż. Wraz z powstałym tłuszczem dodaj do fasoli.
Marchewki oczyść, pokrój na plasterki, dodaj do fasoli. Papryki oczyść, pokrój w kostkę, czosnek posiekaj, dodaj do garnka. Przy- praw. Duś na małym ogniu pod przy kryciem 20 minut.
Olej rozgrzej na patelni. Włóż mielone mięso, mieszając, podsmaż. Przypraw do smaku. Dodaj do gulaszu, wymieszaj. Pomidory pokrój w kostkę, dodaj do gulaszu. Czerwoną fasolę osącz, dodaj do gulaszu, wymieszaj. Duś ok. 5 minut. Przypraw chili.Źródło: Chwila dla Ciebie