Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kociołek z kurczakiem i pieczarkami"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 58
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 101
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 38
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 58
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 101
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 38
Składniki
Jeśli mięso jest już upieczone, wystarczy je pokroić. Jeśli jest surowe, oczyść je i pokrój na średnie kawałki. Następnie włóż do miski, posól, oprósz pieprzem. Cebule, ogórki, pieczarki i papryki oczyść, po czym pokrój je na średniej wielkości kawałki.
Na głębokiej patelni rozgrzej olej i obsmaż na nim mięso ze wszystkich stron, po czym zdejmij z patelni i trzymaj w cieple. Następnie połóż na patelni warzywa oraz pieczarki i podsmaż, aż zmiękną. Dodaj musztardę, śmietanę oraz masło, dopraw do smaku, wymieszaj. Dołóż obsmażone wcześniej (lub upieczone i tylko pokrojone mięso), wymieszaj, podduś razem.
Danie podawaj np. z białym pieczywem, kaszą lub ryżem.Źródło: Świat kobiety