Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokardki z indykiem"
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 67
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 160
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 67
Ogórkowa to jena z kilku moich ulubionych zup. Zawsze gotuję ja w ten sposób...
Odsłon: 160
Składniki
Mięso opłucz, osusz, natrzyj solą i pieprzem, pokrój na kawałeczki. Cukinie oczyść, opłucz, pokrój w cienkie plasterki. W garnku zagotuj wodę na makaron. Wrzuć kokardki, poczekaj i gotuj je ok. 10 minut. Na patelni rozgrzej olej, smaż na nim kawałeczki indyka przez 5-7 minut. Zdejmij z patelni. Dołóż masło i cukinię. Smaż ją 2-3 minuty. Oprósz solą oraz pieprzem. Zdejmij z patelni.
Makaron odcedź, dobrze osącz na sitku. Tłuszcz ze smażenia wymieszaj ze śmietaną oraz bulionem. Zagotuj, zagęść sosem pieczeniowym. Sos przypraw do smaku solą i pieprzem. Włóż do niego mięso. Całość wymieszaj z makaronem oraz cukinią i groszkiem. Danie udekoruj listkami natki.