Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kołdunki z pieczarkami i szynką"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 115
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 115
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Cebulę drobno siekamy. Pieczarki myjemy, suszymy, kroimy na małe kawałki. Szynkę kroimy w drobną kostkę. Masło rozgrzewamy na patelni. Cebulę szklimy. Dodajemy do niej pieczarki. Smażymy na złoty kolor. Dodajemy szynkę i jeszcze chwilę smażymy.
Farsz schładzamy. Doprawiamy solą i pieprzem, łączymy z jajkiem.
Z mąki, jajka, ciepłej wody i oleju zagniatamy elastyczne ciasto. Wałkujemy, wycinamy kółeczka. Nakładamy farsz i zlepiamy małe pierożki.
Gotujemy w osolonym wrzątku. Wykładamy na talerze. Ozdabiamy natką pietruszki.
Czas przygotowania 65 minut. Cena porcji ok. 2,50 zł
Wartość odżywcza porcji 369 kcal Białko 14 g/Tłuszcz 14 g/Węglowodany 50 gŹródło: Rewia