Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowa zapiekanka rybna"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 41
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 136
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 133
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 377
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 41
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 136
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 133
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 377
Składniki
Ziemniaki obieram, kroję w plastry, wrzucam do wrzątku, gotuję 4 min, odcedzam. Filety posypuję przyprawą do ryb.
Papryki, pieczarki, por oczyszczam. Papryki kroję w większą kostkę, pieczarki w plastry, por w krążki. Wszystkie warzywa lekko podduszam na oleju.
sosu łączę, doprawiam przyprawami. Naczynie do zapiekania smaruję masłem (można też innym tłuszczem) i ziemniaki układam na dnie. Na nich filety, a potem warzywa. Wierzch polewam sosem.
Zapiekankę piekę w 180oC, ok. 35 min. 10 min przed końcem pieczenia posypuję żółtym serem, powinien się rozpuścić.
70 min • Porcja 250 kcal • Przepis na 3-4 porcje.
Tylko 1,60 zł za porcję.Źródło: Kobieta i życie