Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowe risotto z białym winem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Paprykę przetnij wzdłuż, usuń nasiona. Pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej olej z masłem.
Warzywa krótko podsmaż. Wsyp ryż, mieszając, smaż minutę. Do ryżu wlej wino, wymieszaj, poczekaj, aż wyparuje.
Na patelnię z ryżem wlej bulion. Szynkę i pomidory potnij w słupki i z groszkiem wrzuć na patelnię. Chwilę duś.
Wprost na patelnię grubo zetrzyj ser. Risotto wymieszaj z natką. Przypraw solą i świeżo mielonym pierzem.Źródło: Świat kobiety