Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowe roladki z makaronu"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 84
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7783
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 84
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7783
Składniki
Marchewki umyj, obierz, pokrój w słupki. Por oczyść starannie pod bieżącą wodą, drobno posiekaj. Obierz i pokrój w kosteczkę cebulę. Paprykę umyj, osusz, pozbaw nasion. Miąższ drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć przygotowane warzywa i krótko obsmaż. Dopraw do smaku solą i mielonym czarnym pieprzem.
W dużym garnku zagotuj wodę z solą. Włóż płaty lazanii i ugotuj al dente według przepisu. Wyjmij, osącz, układaj pojedynczo na blacie. Pozostaw do ostudzenia.
Na każdym płacie makaronu ułóż porcję przesmażonych warzyw. Zwiń roladki. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Ułóż roladki. Posyp startym na tarce żółtym serem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. na 10-15 minut. Wyjmij, każdą roladkę przekrój ukośnie na pół.
Czas ok. 40 min; porcja – 360 kcal, cena 3 zł.
Aby płaty lazanii nie posklejały się, wkładaj je do garnka po 3-4 sztuki.Źródło: Świat kobiety