Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowe szaszłyki"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 102
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 235
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 102
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 235
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Składniki
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż. Do mięsa mielonego dodaj jajko, podsmażony boczek (wraz z odrobiną tłuszczu ze smażenia), posiekany szczypiorek i bułkę tartą. Całość dopraw solą i pieprzem. Z masy uformuj małe klopsiki. Obtocz je w bułce tartej i usmaż na patelni. Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Obierz, ostudź i obsmaż w piekarniku. Dodaj pokrojoną w plastry cukinię i pomidorki. Przygotuj sos: jogurt wymieszaj z solą, pieprzem i szczypiorkiem. Polej nim przygotowane danie. Przed podaniem udekoruj natką.Źródło: Na żywo