Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Konfitura agrestowo-porzeczkowa"
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 27
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 138
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 27
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 138
Składniki
Porzeczki umyj i oderwij szypułki. Agrest umyj, przebierz i pokrój na połówki.
Wszystkie owoce wsyp do głębokiego garnka. Dodaj konfitury fix, cukier biały oraz trzcinowy i wymieszaj. Od czasu do czasu, mieszając, doprowadź całość do wrzenia i gotuj jeszcze około 3-5 minut, w zależności jak twardy jest agrest.
Gotową, gorącą konfiturą napełnij słoiki do wysokości brzegu. Zakręć szczelnie i odwróć je do góry dnem.
Gdy dobrze wystygną, odstaw w chłodne miejsce. Smacznego!
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Super TV