Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Konfitura cytrusowa z whisky"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 227
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34939
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 227
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34939
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Składniki
1. Wlej do dużego garnka ok. 1/2 l wody. Wszystkie owoce dokładnie umyj oraz sparz. Skórkę z obranych pomarańczy i cytryn zetrzyj na tarce i wrzuć do garnka. Z grejpfrutów usuń białą błonkę. Pokrój cytrusy w centrymetrową kostkę, a potem włóż do garnka.
Gotuj, aż owoce puszczą sok. Następnie dolej miód, wsyp 3/4 kg cukru i zamieszaj. Zmniejsz ogień do minimum i od czasu do czasu mieszaj, aż będą miękkie i odparuje woda, a konfitura będzie coraz słodsza.
Dodaj po godzinie przyprawy korzenne oraz whisky. Dokładnie wymieszaj i jeszcze chwilę podgotuj.
Czas przygotowania: 1,5 godziny, dla 4 osób.
<strong>Magda i Adam Gendźwiłłowie www.crustanddust.blogspot.com</strong>Źródło: Olivia