Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Konfitura czekoladowo-wiśniowa"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 238
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 21
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13210
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 238
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 21
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13210
Składniki
240 min • Słoiczek 200 kcal • Koszt słoiczka ok. 5 zł • Przepis na 2 słoiczki
Wiśnie myję i dryluję. Zasypuję cukrem, odstawiam na całą noc. Następnego dnia dodaję połamaną na kawałki czekoladę, kakao oraz nasiona z wanilii. Zagotowuję. Gotuję na małym ogniu ok. dwóch godzin. Odstawiam na całą noc.
Następnego dnia gotuję kolejne dwie godziny na małym ogniu, często mieszając. Konfiturę wiśniowo-cze koladową przekładam do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcam i odstawiam do góry dnem na całą noc.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>Źródło: Kobieta i życie