Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kopytka z kaszy jaglanej z warzywami"
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 54
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 14
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 515
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 54
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 14
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 515
Składniki
Kaszę wypłucz. W garnku zagotuj litr wody, do wrzątku wsyp kaszę, wymieszaj. Gotuj, aż kasza będzie miękka. Ostudź. Do kaszy dodaj mąkę, mąkę ziemniaczaną, jajko, twaróg, odrobinę soli, paprykę i oregano. Wyrób jednolite ciasto.
Z ciasta formuj wałeczki, podsypuj je pozostałą mąką i krój kluski długości około trzech centymetrów.
Gotuj kopytka we wrzącej osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia. Cukinie, pomidory, cebulkę pokrój, podsmaż na patelni. Gotowe kluski podsmaż na rozgrzanym maśle, by były rumiane, podawaj z warzywami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień