Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kopytka ze szpinakiem"
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 140
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 76
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 140
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 76
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Składniki
Ziemniaki obieram, gotuję w osolonej wodzie, odcedzam i przeciskam przez prasę albo mielę. Na patelni rozpuszczam masło, dorzucam przeciśnięty przez praskę czosnek, lekko podsmażam.
Wrzucam przygotowane liście szpinaku bez ogonków, dodaję sól i pieprz do smaku. Do zimnych ziemniaków wsypuję obydwie mąki, dodaję jajko, ostudzony szpinak i, jeśli trzeba, nieco soli. Zagniatam gładkie ciasto.
Z ciasta formuję wałki, które kroję na kluski, wrzucam do osolonego wrzątku. Gotuję 5 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Odcedzam i przelewam zimną wodą.
<strong>Czas przygotowania 60 min. Cena jednej porcji 2 zł.</strong>
Przepis nadesłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu.</strong>Źródło: Rewia