Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Koreczki z ziemniakami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 107
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 20
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 107
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 20
Składniki
Ziemniaki wyszoruj, ewentualnie obierz, przetnij wzdłuż na pół. Posól. Rozmaryn opłucz, posiekaj. Ziemniaki ułóż na blasze. Skrop oliwą. Posyp rozmarynem. Piecz ok. 45 min w temp. 175 st.
Bułeczkę namocz, odciśnij, wymieszaj z mięsem. Dodaj jajko, musztardę, natkę. Przypraw. Z masy uformuj 20 kulek. Smaż je 10 minut na oleju.
Fetę pokrusz. Czosnek obierz, posiekaj. Jogurt wymieszaj z serem i czosnkiem. Przypraw solą i pieprzem.
Kulki z mięsa przymocuj do ziemniaków wykałaczkami. Przed podaniem koreczki polej sosem jogurtowym.
<strong>Jedna porcja zawiera: 310 kcal</strong>Źródło: Tina