Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Korzenna karkówka"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35896
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 149
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 262
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 300
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35896
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 149
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 262
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 300
Składniki
Goździki, ziarenka jałowca i ziela angielskiego utłucz w moździerzu, połącz z keczupem oraz olejem. Domieszaj musztardę, miód, cynamon oraz ostrą paprykę i rozmaryn.
Marynatę przypraw solą i pieprzem. Polej nią karkówkę. Mięso wstaw na 8 godzin do lodówki. W czasie marynowania karkówkę kilka razy obracaj.
Zamarynowane mięso wyjmij. Obwiąż mocną bawełnianą nitką. Ułóż pieczeń w formie. Piecz ok. 75 minut w temperaturze 200°C.
W czasie pieczenia mięso smaruj co jakiś czas pozostałą marynatą. Po upieczeniu karkówkę zawiń w folię aluminiową i odstaw na 15 minut, by soki równomiernie rozeszły się po całym kawałku mięsa i cała pieczeń była krucha oraz wyjątkowo soczysta.Źródło: Naj