Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Korzenny śledź"
Klasyczne spaghetti bolognese z dodatkiem aromatycznych ziół i świeżej bazyli...
Odsłon: 64
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 217
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 822
Klasyczne spaghetti bolognese z dodatkiem aromatycznych ziół i świeżej bazyli...
Odsłon: 64
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 217
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 822
Składniki
Filety moczymy w wodzie. Czas moczenia zależy od stopnia ich nasolenia. Wszystkie przyprawy drobno tłuczemy w moździerzu lub mielimy w młynku, a potem ucieramy z cukrem pudrem.
Śledzie osuszamy, układamy w salaterce. Posypujemy przygotowaną mieszanką korzeni, przykrywamy folią i odstawiamy na noc do lodówki.
Obraną cebulę kroimy w cienkie plasterki, szklimy na oleju, dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem, mieszamy. Na półmisku układamy warstwę cebuli, na niej pokrojone na porcje śledzie. Przykrywamy przygotowaną cebulą, dekorujemy natką.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 1,90 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 177 kcal, Białko: 14 g, Tłuszcz: 22,3 g, Węglowodany: 7 gŹródło: Rewia