Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kostki wieprzowe marynowane na ostro"
Polecam.
Odsłon: 525
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 440
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 300
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 42
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 764
Polecam.
Odsłon: 525
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 440
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 300
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 42
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 764
Składniki
Boczek opłucz, osusz, skórkę natnij w drobną kratkę. Mięso pokrój na 8 kawałków. Imbir obierz, drobniutko zetrzyj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Chili rozetnij, oczyść i posiekaj. Miód wymieszaj z olejem oraz sosem sojowym. Dodaj imbir, chili i czosnek.
Mięso posyp pieprzem i kolendrą. Włóż do miseczki. Polej marynatą. Przykryj folią i wstaw do lodówki na około 12 godzin. Cebulki obierz, potnij na spore cząstki. Zamarynowane kawałki boczku ułóż w żaroodpornej formie. Podlej marynatą z miseczki.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz około 55 minut. 20 minut przed końcem mięso obłóż cząstkami cebulek. Gotowy boczek udekoruj suszonymi papryczkami chili. Podawaj np. z chrupiącą bagietką.Źródło: Tina