Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki jajeczne"
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5201
Tą zupę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, bardzo jej nie lubiłyśmy. Raze...
Odsłon: 17
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 19
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 72
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5201
Tą zupę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, bardzo jej nie lubiłyśmy. Raze...
Odsłon: 17
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 19
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 72
Składniki
Jajka ugotowane na twardo obierz ze skorupek i pokrój w drobną kostkę. Cebulę posiekaj razem ze szczypiorkiem. Zeszklij ją na rozgrzanym maśle.
W misce umieść kawałki jajek, dorzuć szczypiorek i ciepłą cebulkę. Dodaj odsączoną kukurydzę, wbij surowe jajko i dosyp 4 łyżki bułki tartej.
Wszystkie dokładnie wymieszaj, dopraw solą, pieprzem oraz słodka papryką. Wilgotnymi dłońmi uformuj małe kulki i obtocz je w pozostałej bułce tartej. Tak przygotowane kotleciki usmaż na rumiano z każdej strony.
Gdy będą gotowe, ułóż je na półmisku i podawaj z sosami. Pierwszy przygotuj z jogurtu wymieszanego z solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Drugi wykonaj z przecieru pomidorowego połączonego z solą oraz tabasco.Źródło: Super TV