Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki serowe na sałacie"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Składniki
Kulki mozzarelli osączyć z zalewy. Każdą pokroić na 6 plasterków, oprószyć je pieprzem. Mąkę wymieszać z 1/4 łyżeczki soli, wysypać na talerz. Na drugi talerz wbić jajko, dodać szczyptę soli oraz 2-3 łyżki wody. Wymieszać widelcem. Na trzeci talerz wysypać bułkę tartą.
Plastry mozzarelli obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w rozkłóconym jajku i panierować w tartej bułce. Odłożyć na chwilę w chłodne miejsce. Liście sałat opłukać, osuszyć. Ocet balsamiczny utrzeć z pieprzem, solą i cukrem. Wlać 2 łyżki oleju i dobrze wymieszać.
Szczypiorek opłukać, posiekać. Pomidory pokroić na cząstki i wymieszać z sałatą. Skropić przygotowanym sosem i posypać po siekanym szczypiorkiem. Resztę oleju rozgrzać i usmażyć na nim opanierowane krążki sera na złoty kolor z obu stron.
Kotleciki ułożyć na sałatce. Udekorować szczypiorkiem. Podawać z kawałkiem bagietki.Źródło: Życie na gorąco