Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet de volaille

Kotlet de volaille

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3816

Dodano:

Odsłon: 7

Wypróbowany przepis na "Kotlet de volaille"

Składniki

  • 4 plastry łagodnego żółtego sera
  • 4 piersi z kurczaka
  • trochę ananasów w kostkach (z puszki)
  • 5 dag wiórków kokosowych
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • jajko
  • mąka
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso opłucz, osusz, każdą pierś przekrój na pół. Lekko rozbij przez folię, oprósz solą oraz pieprzem. Pokrój drobno ananasy, plasterki sera przekrój na pół.

  2. Na każdy płat mięsa połóż kawałek sera, trochę ananasów, zwiń i zepnij rulonik drewnianą wykałaczką.

  3. Wiórki kokosowe wymieszaj z bułką tartą. Roladki zanurzaj w mące, jajku oraz bułce tartej wymieszanej z wiórkami kokosowymi.

  4. Rozgrzej olej i obsmaż roladki na złoty kolor.

  5. Naczynie żaroodporne posmaruj lekko olejem. Ułóż w nim roladki. Wstaw do gorącego piekarnika. Zapiekaj około 20 min w temp. 180°C, aż bułka tarta oraz wiórki będą rumiane. Podaj z ziemniakami, ryżem oraz surówką udekorowane listkami natki.

  6. Danie można przygotować poprzedniego dnia. A do piekarnika wstawić naczynie tuż przed podaniem na stół, co oszczędzi trochę czasu.

  7. Przepis przysłała Teresa Macura z Roztropic.

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń