Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlet po grecku"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 751
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 102
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 751
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 102
Składniki
Szpinak przełóż na sitko, poczekaj, aż rozmarznie i ocieknie. Cebulkę obierz, drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej łyżeczkę oleju, wrzuć cebulę i usmaż ją na szklisto. Dołóż szpinak, podlej odrobiną wrzącej wody i duś 7–9 minut. Pod koniec przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Mięso opłucz, osusz. Każdy filet rozbij tłuczkiem. Wcze- śniej możesz włożyć je do torebki foliowej. Dzięki temu nie uszkodzisz delikatnych włókien w czasie rozbijania. Kotleciki posyp solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż kotlety. Smaż je po 4 minuty z każdej strony. Pomidory pokrój na cząstki, ser pokrusz, czosnek obierz, pokrój na kawałeczki. Na kotletach rozłóż szpinak oraz cząstki pomidorków, potem posyp serem i czosnkiem. Oprósz solą i pieprzem. Krótko zapiecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st.
Podawaj z chrupiącą pszenną bułką. ok. 30 min. 1 porcja ok. 260 kcal. Ok. 3,50 zł za porcjęŹródło: Tina