Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wieprzowina w nowej odsłonie
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 509
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 509
Składniki
rozgrzać piekarnik do 80 stopni. Cebulę drobno posiekać. Kotlet z jednej i drugiej strony sola i pieprzem doprawić. Na goracym tłuszczu z każdej strony 2 min podsmażyć. wyjać z tłuszczu i delikatnie cienką warstwą posmarować musztardą i natychmiast włożyć do piekarnika w temp. 80 stopni.
Cebulę podsmazyć w tłuszczu po smażeniu kotletów i zeszklić. Dodać białe wino i zredukować do połowy.Dodać smietanę i musztardę ziarnistą. Gotować sos do uzyskania kremowej konsystencji. Solą i pieprzem do smaku przyprawić. sos odstawić. Kótko przed serwowanem podgrzać. Pietruszkę pokroić. Podawać kotlety polane sosem i posypane pietruszką