Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety makaronowo-pomidorowe"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Makaron spaghetti ugotuj w osolonym wrzątku z godnie z instrukcją na opakowaniu.
Cebulę posiekaj razem z oliwkami i podsmaż na rozgrzanym oleju. Po chwili zmniejsz ogień, dodaj koncentrat pomidorowy, wsyp zioła prowansalskie oraz sól i pieprz. Całość wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.
Chłodną masę wymieszaj z pokrojonym drobno makaronem i trzema surowymi jajkami. Uformuj kotlety, obtocz je w roztrzepanym ostatnim jajku i bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym oleju.Źródło: Kurier TV